Wie wij zijn

Hilux5 bestaat uit een team van experts met unieke kennis en ervaring op het gebied van engineering, constructie en onderhoud van thermische installaties. Deze knowhow blijkt vanwege de ontwikkelingen in de energiemarkt steeds schaarser te worden. Wij proberen deze kennis te behouden en verder uit te bouwen, ook voor toekomstige installaties zoals bijvoorbeeld warmtenetten.

In 2005 besloten vijf specialisten van het voormalige Stork-Ketels, allen met een ruime ervaring in ketelbouw en onderhoud, voor zichzelf te beginnen. Hilux5 b.v. werd daarmee een feit. Door hun kennis en netwerk te bundelen vormden zij een unieke basis om de expertise binnen het bedrijf verder te ontwikkelen. Hilux5 heeft deze knowhow door de jaren heen ter beschikking gesteld van exploitanten van Power- en Energy uit afval-centrales zowel binnen als buiten Europa.

Waar een klein bedrijf groot in kan zijn

Hoewel of misschien juist omdat ons bedrijf relatief klein is, waarderen klanten onze directe hands-on aanpak. Door nauw samen te werken met klanten en door samenwerking met verschillende partners, is Hilux5 in staat grote projecten aan te nemen en succesvol af te ronden. Een voorbeeld hiervan is de levering van een complete ketelassemblage voor een zgn. ‘Fast Pyrolisis Bio Oil’ plant. Een ander voorbeeld is de levering van het basis engineering pakket en de specificaties voor het verbrandingsrooster en de ketel van een complete nieuwe afvalenergiecentrale, inclusief project- en bouwmanagement. Ook voor het reviseren van dergelijke installaties tijdens onderhoudstops verzorgen wij het “stop” projectmanagement.

Hilux5 wil haar knowhow borgen door jonge, goed opgeleide medewerkers verder op te leiden en te trainen op dit vakgebied. ‘Ondernemerschap’ wordt zeer gewaardeerd binnen het bedrijf en wordt gezien als een sleutelelement voor de voortzetting van Hilux5. Hilux5 is gecertificeerd onder ISO-9001 en VCA **.